Dandanes je vedno bolj pomembno zavedanje o posledicah, ki ga ima onesnaževanje na okolje ter na zdravje in počutje ljudi. Devetošolke in devetošolci, Lara, Ula, Patricija, Brina, Tajda, Aljaž, Jaka in Miha, sodelujejo z drugimi desetimi partnerskimi šolami iz Slovenije, Jordanije, Turčije, Portugalske, Romunije, Italije in Hrvaške v mednarodnem projektu Let’s be eco-friendly- Bodimo prijazni okolju.

Učenci so poleg osebnih predstavitev že ustvarili predstavitve Slovenije, Dobrne in šole v angleškem jeziku, pred prazniki pa so izdelali okolju prijazne voščilnice, ki smo jih poslali ostalim sodelujočim v projektu. Hkrati smo prejeli že voščilnice iz tujine, ki smo jih razobesili v eTwinning kotičku na zgornjem hodniku naše šole.

Glavna nit projekta je biti okolju prijazen, kar pa na svoj način predstavlja vsaka sodelujoča šola. 16. decembra 2021 smo imeli mednarodno ZOOM konferenco z učenci in učenkami iz Romunije, ki so prav tako kot mi govorili o onesnaževanju in pa skrbi za okolje v domačem kraju in na šoli. Učiteljica Alina iz Romunije je bila navdušena nad načinom, kako se trudimo biti prijazni okolju na naši šoli. Srečanje je bilo izredno zanimivo, pridružil pa se nam je tudi naš ravnatelj, g. Marko Šteger.

S klikom na spodnjo povezavo, si lahko pogledate našo e-knjigo, v kateri najdete utrinke s te videokonference.

https://read.bookcreator.com/VWBiXknTGucFJTMhwgSi1BICm9I2/RH2QHOZzTi6s1GJUQOP6FQ

Do konca leta nas čaka še kar nekaj zanimivih aktivnosti, o katerih bomo sproti poročali.

Mentorici Andreja Kveder in Jasmina Gojčič

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost