Devetošolci!

Čas za odločitev o vašem nadaljevanju šolanja v srednjih šolah se vedno bolj bliža.   V petek, 21. januarja 2022, je izšel RAZPIS ZA VPIS V SREDNJE ŠOLE IN DIJAŠKE DOMOVE V ŠOLSKEM LETU 2022/23. Prilagam povezavo na spletno stran MIZŠ in predlagam, da ga (razpis) dobro preučite:

https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/

Za vas pride v poštev zlasti Informacija o vsebini prilog, informativnem dnevu po posameznih solah in mednarodni maturi, predvsem pa Priloga I – Razpis za vpis v programe nizjega, srednjega poklicnega in srednjega strokovnega izobrazevanja ter gimnazij. Predlagam, da si podrobneje pogledate tudi Merila za izbiro kandidatov v primeru omejitve vpisa… ter Tabelo za izračun točk.

Bodite pozorni na datum informativnih dni : petek, 11. februar (ob 9. in 15. uri) , in sobota, 12. februar (ob 9. uri), ter na dejstvo, da bodo informativni dnevi letos potekali na virtualni način oz. s spletno predstavitvijo. Zadnji teden v januarju ali prvi teden v februarju bo na zgoraj objavljenem spletnem naslovu Ministrstva za izobraževanje in šport objavljen seznam vseh šol in njihovih izobraževalnih programov ter povezave do njihovih spletnih strani skupaj z informacijami, na kakšen način bodo izvedle informativne dneve.

Razpis  lahko pregledate tudi v šoli, kjer je na zgornjem hodniku pri tabli poklicne orientacije na razpolago natisnjen oz. v fizični obliki.

Šolska svetovalka: mag. Alenka Ž. Pešak, prof. ped.

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost