Dragi devestšolci, spoštovani starši!

Vaše prijave za vpis so na srednjih šolah. Na spletni strani MIZŠ na povezavi  https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/   lahko najdete podatke o prostih mestih in stanju prijav na posameznih srednješolskih programih.   Na prvi povezavi najdete podatke o stanju prijav na dan 4. 4. 2022, ko je bil zaključen vpisni rok. Na naslednji povezavi pa lahko spremljate dnevno stanje prijav, saj so podatki vsak dan posodobljeni.

Če se bo kdo odločil, da bo spremenil svojo odločitev in bi se rad prestavil v drug program/šolo,   to lahko stori najkasneje do 25. 4. 2022. Prenos prijavnice bo tudi letos potekal elektronsko. Če se boste odločili za prenos prijave, to storite tako, da na šolo, kjer ste oddali prvotno prijavnico, na poseben elektronski naslov, ki ga je šola posredovala v ta namen, posredujete skenirano/fotografirano Izjavo o prenosu prijavnice, ki jo morata podpisati oba starša. S to vlogo pisno zaprosite , da v vašem imenu svetovalni delavec srednje šole, na kateri je vaša prvotna prijavnica,  prijavo posreduje na drugo šolo, kamor bi jo želeli prenesti.

Posredujem vam dve prilogi:     Obrazec-izjava-za-prenos-prijavnice(2)         in     Seznam-elektronskih-naslovov-svetovalnih-delavcev-vseh-srednjih-sol(1).  Preglejte ju. Predlagam, da se v primeru, če se boste odločili za prenos prijave, pred tem oglasite pri meni  –  najkasneje v torek ali v sredo ( 19. ali 20. aprila 2022).

Šolska svetovalka: mag. Alenka Ž. Pešak, prof. ped.

 

 

 

 

  • Stanje prijav na dan 4. 4. 2022

 

Prosta mesta, stanje prijav in vpisa v srednje šole

Dijaki lahko spremljajo, kakšno je dnevno stanje prijav in vpisa v različne vrste programov ter stanje prostih mest.

 

Kljub izboljšani epidemiološki situaciji bo tudi letos prenos prijavnice za vpis v srednje šole potekal elektronsko.

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost