Devetošolci!

Čas za odločitev o vašem nadaljevanju šolanja v srednjih šolah se vedno bolj bliža.   Danes, v četrtek, 12. januarja 2023, je izšel RAZPIS ZA VPIS V SREDNJE ŠOLE IN DIJAŠKE DOMOVE V ŠOLSKEM LETU 2023/24. Prilagam povezavo na spletno stran MIZŠ in predlagam, da ga (razpis) dobro preučite:

https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/

Za vas pride v poštev zlasti Informacija o vsebini prilog, informativnem dnevu po posameznih solah in mednarodni maturi, predvsem pa Priloga I – Razpis za vpis v programe nižjega, srednjega poklicnega in srednjega strokovnega izobrazevanja ter gimnazij. Predlagam, da si podrobneje pogledate tudi Merila za izbiro kandidatov v primeru omejitve vpisa… ter Tabelo za izračun točk. Za tiste, ki nameratave na gimnazijski program, pa je zanimiv in uporaben tudi Razpis izbirnih predmetov splošne mature v gimnazijah in maturitetnem tečaju.

Bodite pozorni na datum informativnih dni : petek, 17. februar (ob 9. in 15. uri) , in sobota, 18. februar (ob 9. uri), ter na dejstvo, da bodo informativni dnevi letos predividoma ponovno potekali fizično (“v živo”) na šolah.  Prosim, poglejte tudi Dodatne informacije o izvedbi informativnega dneva za posamezne šole.

Razpis  lahko pregledate tudi v šoli, kjer je na zgornjem hodniku pri tabli poklicne orientacije na razpolago natisnjen oz. v fizični obliki.

Šolska svetovalka: mag. Alenka Ž. Pešak, prof. ped.

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost