V torek, 9. 5. 2023, smo na predmetni stopnji izvedli tehniški dan Kulturna in tehniška dediščina našega kraja.

Šestošolci so obiskali Vovkov mlin in ob predstavitvi gospoda Pungartnika podrobno spoznali njegovo delovanje. Ogledali so si še Kačji grad in Novi grad in se seznanili z njuno zgodovino ter značilnostmi zgradb.

Sedmošolci so najprej spoznavali zgodovino vile Ružička, vile Gutenek in jame Bierkeller, nato pa so se po Anini poti podali do Šumejeve črne kuhinje.  Tam so s pomočjo učiteljic spoznavali življenje v preteklosti in z zanimanjem proučevali značilne predmete v črni kuhinji.

Osmošolci so obiskali Hišo kulturne dediščine, kjer jim je gospod Polenek pokazal svojo veliko zbirko starin. Drugi del tehniškega dne pa so namenili proučevanju Zdraviliškega parka, merjenju obsega dreves in ogledu zgradb v njem.

Devetošolci so se podali na pot od vile do vile. Še pred izvedbo tehniškega dne so poiskali podatke o samih vilah, ki so jih  na ta dan potem pred posamezno zgradbo predstavili sošolcem. Ugotovili so, da so nekatere izmed vil zelo lepo ohranjene in služijo določenemu namenu, nekatere pa žalostno prodajajo.

Več o dogajanju si lahko ogledate v galeriji.

(Skupno 177 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost